Voorbeelden uit de praktijk

Een uitkomst voor de mantelzorger
“Toen mijn vader kwam te overlijden, merkten we dat mijn moeder snel vereenzaam- de. Door de grote afstand konden mijn broer en ik niet zo vaak bij mijn moeder zijn als we zouden willen. We wilden iets extra’s doen om haar een aangename oude dag te bezorgen. Nu komt er twee keer per week iemand langs waarmee ze samen in
alle rust gaat koken of boodschappen gaat doen. Bovendien helpt ze haar met haar tablet, waardoor we nu dagelijks via Skype contact kunnen hebben. Ze is er helemaal van opgebloeid.”

Door de ogen van de zorgverlener

“Mevrouw Hendriks kreeg Alzheimer en kon niet meer zelfstandig wonen. Haar kinderen en kleinkinderen blijven een aantal dagen en nachten per week bij haar. Ze ondersteunen haar met wassen en aankleden, maar ook met de maaltijden en uitjes naar buiten. Omdat dit op een gegeven moment te intensief werd, hebben ze een aantal 24-uurs diensten per week ingekocht. Samen met de familie hebben we per maand een rooster gemaakt, zodat mevrouw Hendriks nooit alleen is. Ze hoeft hierdoor niet in te huizen in een zorginstelling en kan nog jaren in haar eigen huis blijven wonen met haar eigen spullen, omringd door haar kinderen en kleinkinderen.”

 
Klachtenreglement || Privacyreglement